top of page

VIETNAM

Zr. Cresencia Lagunsad werd door een Vietnamese zuster van de Holy Rosary Congregation, die in de Filippijnen studeerde, uitgenodigd om in haar land onderzoek te doen naar mogelijkheden voor het stichten van een communiteit en het bevorderen van roepingen. Zr. Cresencia heeft eind 2003/begin 2004 met enthousiasme bezoeken afgelegd in verschillende congregaties in Vietnam en Cambodja.

Vietnam1

Op 1 juli 2004 zette zr. Marivic Braganza, vergezeld door zr. Cresencia Lagunsad, officieel voet aan wal in Vietnam. Daarna volgde zr. Virgie op 22 september 2005.  Ons eerste doel was het leren van de Vietnamese taal. Zr Marivic werkte als vrijwilligster in een centrum voor gehandicapte-  en weeskinderen van de congregatie van Saint Paul de Charters. Zr. Virgie gaf Engelse les aan Vietnamese studenten.  Ook kwamen we in contact met HIV/AIDS slachtoffers en ouderen in het Sint Camillus tehuis. We onderrichtten christelijke  waarden in het Hoa Mau Don Weeshuis en we kookten  voor het Gia Dinh Tinh Thuong  Te- Phan Weeshuis. Op zondagen gaven we  in de   International Catholic Chaplaincy catechese aan de kinderen van katholieke migranten-arbeiders. 

Daarnaast werkten we samen met verschillende religieuze congregaties ter bevordering van de roepingen voor onze congregatie. Diverse kandidaten zijn inmiddels al geprofest. 

Momenteel bestaat ons apostolaat uit ondersteuning bieden aan senioren en weeskinderen. 

Afbeelding3.png
Afbeelding7.jpg
Afbeelding5.jpg
Afbeelding10.jpg
Afbeelding8.jpg
bottom of page