top of page
Afbeelding5.jpg

BRAZILIË

Tijdens het Generaal Kapittel in 2005 werd gesproken over de mogelijkheden om de missie verder uit te breiden naar andere landen, zoals India, Vietnam en Brazilië. Zuster Cresencia Lagunsad (lid van het Generaal Bestuur van 1999-2005) kende de Filipijnse priester Fransisco Pintac, die missionaris was in Brazilië.

Tijdens het eerste bezoek van zr. Cresencia aan Brazilië stelde pater Francisco haar voor aan pater Joseph Daniel Potter, die lange tijd missionaris was in het bisdom Juazeiro-Bahia. Op dat moment was pater Joe, zoals wij hem gewoonlijk noemen, pastoor in de parochie van Saint Therese of the Child Jesus in Piranga, Juazeiro-Bahia. Pater Joe vroeg of de congregatie hem behulpzaam kon zijn bij met name de catechese.

Tijdens het tweede bezoek van zr. Cresencia samen met zr. Melanie werd met bisschop Jose Geraldo da Cruz gesproken over  de mogelijkheid om in het bisdom te komen werken. In maart 2007 arriveerden de zusters Cresencia en Evelyn Aranas in Petrolina. Al in juli 2007 spraken de paters Joe en Francisco over de bouw van een klooster voor de zusters. Zij kregen van het bisdom toestemming om een klooster te bouwen op een braakliggend terrein, dat eigendom was van het bisdom.

Afbeelding4.png
Afbeelding3.png
Afbeelding6.png
bottom of page